Marcel Poelstra

Een vrolijke vakman met oog voor detail. Dat is hoe je Marcel het beste kunt omschrijven. Altijd enthousiast en betrokken bij zijn projecten en klanten. Marcel bewijst met zijn kennis en expertise dat je geen grijze haren hoeft te hebben om deskundig te zijn!

Een DIJK van een werkverleden

Marcel heeft namelijk het grootste exportproduct van ons land op zijn CV staan: DIJKEN. In zijn carrière, heeft hij bij drie grote dijkversterkingen een belangrijke rol gehad. De engineering van de dijkversterkingen van Ameland, Texel en Markermeerdijken is mede dankzij Marcel van hoge kwaliteit geweest, waardoor de uitvoering ervan op rolletjes liep.

De WEG naar kwaliteit

Kwaliteit leveren is voor Marcel vanzelfsprekend. Dit bewijst hij keer op keer bij de projecten waar hij de rol van wegontwerper heeft. De nieuwe rondweg van Aduard (inclusief aansluitingen op de tafelbrug) en het nieuwe knooppunt Nieuwklap stralen dit bijvoorbeeld uit. Daarnaast zijn in Friesland vele wegen en kruispunten overzichtelijker en veiliger geworden door zijn ontwerpinzet. Heb je een bouw- en woonrijpvraagstuk of een rioleringsontwerp nodig? Ook dan kun je uitstekend bij Marcel terecht.

Als een vis in het VAARWATER

Vaarwegen zijn een belangrijk onderdeel van ons mooie leefgebied waar Marcel veel ervaring mee heeft. Het ontwerpen van vaarwegen, boordvoorzieningen (damwanden, beschoeiingen, natuurvriendelijke oevers) en groot onderhoud (baggerwerkzaamheden) zijn onderdelen van de civiele techniek waar hij zich regelmatig mee bezig houdt.

Een 3-Dimensionale collega dus

Naast zijn ervaring in de drie vakgebieden die tot de GWW behoren, is Marcel namelijk specialist in 3D engineering en BIM. Hij denkt in 3D en probeert de voordelen hiervan dan ook altijd toe te passen in de projecten waar hij bij betrokken is.

Waar hij voorop loopt in de ontwikkelingen en toepassingsmogelijkheden van AutoCAD Civil 3D en de Subassembly Composer, kan hij echter meer. Steeds vaker pakt hij door zijn groeiende kennis de rol van adviseur, projectleider of ontwerpleider en helpt hij opdrachtgevers vanuit deze rol.

En daarbij ga je erachter komen dat hij altijd met een positieve instelling en humor, projecten met hoge kwaliteit tot een goed einde zal brengen!

Meer weten? Bel hem op!

Bel hem op en vraag wat hij namens FRIS voor je kan betekenen!

© 2023 fris ingenieurs